dimecres, 2 de desembre del 2009

Lipodistròfia

Sí, lipodistròfia, sona molt tècnic, però en el fons només vol dir que el cul del Pau té durícies de punxar-li la insulina sempre al mateix lloc...
Avui hem tingut visita amb la Dolors, la infermera d'endocrinologia, una dona encantadora, però aquestes visites sempre ens deixen xafats, ja siguin "bones" o males notícies les que et donin. Un cop més, et fan tenir present la complexitat de la malaltia, la teva impotència davant alguns altibaixos que resulten incomprensibles i que no es poden comptabilitzar com les racions d'hidrats de carboni...
El Pau només es deixa punxar al cul; i tot i així, sol queixar-se quan li posem la insulina... és un moment dolorós, per a nosaltres i per a ell, però tan necessari com respirar...
A partir d'avui deixarem descansar la zona i explotarem cames i braços (la panxa també la té una mica adolorida).
A nivell tècnic sembla fàcil, però a nivell emocional, avui em sento realment dolguda...

3 comentaris:

  1. Hola,

    Jo et comento la nostra tècnica, per evitar problemes.
    Per començar el Daniel li posem la basal al matí i a la nit i, quan està alt, ràpida.
    Com ho organitzem:
    - al matí la basal li injectem al braç i a la nit a la cuixa (el tema del cul a ell no li convenç gaire, i a més a nosaltres ens vam recomanar la basal a braç o cuixa perquè s'absorbeixi més a poc a poc i la ràpida a la panxa, perquè s'absorbeixi més ràpidament)
    - la ràpida li puxem a la panxa
    - els dies parells puxem al braç o cama dret, o a la part dreta de la panxa, i els senars a l'esquerra (l'únic problema són els mesos de 31dies, perquè llavors petim el costat esquerre durant dos dies, el 31 i l'1).
    Bé, és només una idea.

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies per la idea. Alguna cosa haurem de fer, perquè té només tres anys, en porta només un amb diabetis, i té dues lipodistròfies importants, una a cada natja. Ens haurem de prendre seriosament això d'anar alternant les zones i fer-ho d'una manera ordenada.

    ResponElimina
  3. Bona niiiit...

    Suposo que una de les opcions per evitar la lipodistròfia passa per alternar zones, però expliques que el Pau només es deixa punxar al culet.

    Hi ha la possibilitat que només es deixi punxar al cul perquè és la única zona que resta fora del camp de visió del nen (si no es veu no fa tant de mal... "ojos que no ven, corazon que no siente").

    Si fos així potser es podria fer alguna "maniobra", tipus tenir el nen estirat, per injectar a la cama mentre aquesta queda fora del camp visual.

    (però que fàcil és dir les coses i que difícil fer-les!!!)

    no sé... pactar-ho amb la infermera i que un dia digui que... jo que sé... que els dies que no hi ha escola les punxades es faran estirat...

    i que si estàs estirat i després de la punxada fas "la bicicleta" amb les cames (simular que pedales), doncs que llavors fa "menus" mal (per una banda el nen presta atenció a fer el moviment de pedalar i s'oblida abans de la punxada i per altra banda hi ha l'efecte "massatge" del moviment)

    (repeteixo: però que fàcil és dir les coses i que difícil fer-les!!!)

    apa,

    vagi bé

    ResponElimina